U ZEMLJI ZMAJA
2015 Klub za ekspedicionizam i kulturu
Jeste li čuli za butansku filozofiju sreće? Znate li da Butanci razvoj ne mjere BDP-om nego BNS-om – bruto nacionalnom srećom? Jeste li znali da je zahvaljujući donedavnoj tisućljetnoj izolaciji od ostatka svijeta, Butan uspio sačuvati egzotičnu tradiciju više od svih ostalih himalajskih zemalja?

Znate li da su u Butanu zabranjene plastične vrećice, vanjsko oglašavanje i cigarete, a da je propisano da svi moraju odijevati tradicionalne nošnje i graditi kuće isključivo butanskim stilom? Zanima li vas kako se pola milijuna Butanaca uspjelo oduprijeti pritiscima susjednih milijardu Kineza i milijardu Indijaca te utrti vlastiti, originalan put?

Više o knjizi…

NATIONAL GEOGRAPHIC – HRVATSKA IZ ZRAKA
2014, Klub za ekspedicionizam i kulturu
Prva hrvatska fotomonografija potpisana najprestižnijim svjetskim brandom u fotografiji „National Geographic‟.
Raskošno izdanje sadržava dvije stotine fotografija formata 48×32 cm.

Više o knjizi…

DEGUSTACIJA SLOBODE,
2012 Klub za ekspedicionizam i kulturu
U godini u kojoj broj ljudi koji odlazi na putovanje izvan granica svoje zemlje prvi puta premašuje milijardu, Degustacija slobode traži odgovore na nekoliko važnih pitanja: zašto toliko volimo putovati, kako nas ta putovanja transformiraju te kako svojim putničkim otiscima utječemo na naš krhki planet. Iako je u svojoj srži popularno-znanstvena, knjiga je to prožeta zanimljivim putničkim anegdotama nastalim u prvih deset godina autorovog putovanja širom svijeta.

Više o knjizi…

DŽUNGLA,
2009 Klub za ekspedicionizam i kulturu
Putopis koji prati sedam ekspedicija u najzabačenije džungle svijeta, ponajviše u Amazonu i Novu Gvineju, u potrazi za potpunom divljinom, ostatkom praiskonskog raja na zemlji. 512 stranica ilustrirano je sa 10 zemljopisnih karata te 225 fotografija.

Više o knjizi…

NA PUTU U SKRIVENU DOLINU; UMIJEĆE PRIHVAĆANJA BESMISLA,
2006 Profil, 2012 Klub za ekspedicionizam i kulturu
Spoj putopisne i fikcijske proze, filozofska potraga na putovanju srednjom i južnom Azijom. Ilustrirana sa 108 fotografija i dvije zemljopisne karte.Drugo izdanje (2012.g.) u prodaji!

Više o knjzi…

SAMO NEK’ SE KREĆE!
2003, 2006, 2009 Klub za ekspedicionizam i kulturu
Putopisna knjiga o inicijacijskom putovanju biciklom od Zagreba do egipatskih piramida ilustrirana sa 154 fotografije i 10 zemljopisnih karata.Treće izdanje knjige (2009.g) u prodaji!

Više o knjizi…